O clinică din Valencia, Spania, a confirmat faptul că a reuşit să obţină un procentaj de 85% succes în cadrul unui tratament al diabetului de tip 2, cu ajutorul unei operaţii de tip bypass gastric. Responsabilul clinicii Obesidad, care face parte din echipa de chirurgie bariatrica şi de obezitate, José Vicente Ferrer a declarat că au stabilit un succes de 80-85% în tratarea acestei boli, fapt care permite ca pacienţii să renunţe cu desăvârşire la insulina, mulţumită unei operaţii de bypass gastric.

Clinica din Valencia a explicat într-o declarație că această operaţie „îmbunătățește calitatea vieții pacienților, oferind un sentiment mai mare de sănătate și limitează utilizarea insulinei.”

Intervenția este una potrivită pacienților diagnosticaţi cu diabet de tip 2, permiţând pacientului să suprime utilizarea insulinei.

În ce constă acest bypass?

Bypass-ul gastric reuşeşte să miscsoreze stomacul, în acelaşi timp permiţând bolului alimentar să ocolească o parte din intestinul subţire, iar pacientul va scăpa de greutatea în plus. Cei mai mulţi pacienţi cu intervenţii chirurgicale de acest gen au fost capabili să părăsească clinică în termen de 48 de ore de la operație, fără a necesita injecţiile cu insulină după, lucru care garantează succesul de intervenţie propice diabeticilor.

Operația este indicată pacienţilor cu diabet zaharat de debut, dar şi de vârsta adultă şi este asociată cu un exces de greutate de peste 20 de kilograme, exces cunoscut sub numele de diabezitate. Serviciul de Chirurgie a explicat că operația este similară cu cea a chirurgiei obezității, în care se realizează tot bypass gastric.

Spitalul Clinic Valencia a implementat un program de chirurgie metabolică şi a diabetului care este destinat pentru a corecta diabetul zaharat de tip 2 rezistent la tratament chirurgical. Șeful clinicii de chirurgie de la Spitalul Clinic, Joaquin Ortega, a explicat că în acest caz, pacienții nu sunt neapărat obezi,  unii dintre ei având gradul de obezitate 1. Deși obiectivul principal este controlarea şi corectarea diabetul zaharat, se cunoaște că scăderea în greutate, tratarea colesterolului şi hipertensiunii arterială şi chiar a apneei sunt garantate!

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x