Societatea modernă are un gust vestimentar destul de discutabil, iar în ceea ce privește pantofii, multe femei par să aibă grijă mai mult de cum arată condurii lor, decât de sănătate.
Când vorbim despre acest lucru, ne referim la celebrele tocuri, deoarece acestea sunt cunoscute pentru faptul că la sfârșitul zilei, o femeie care a purtat încălțăminte cu tocuri acuză dureri insuportabile.

Mulți pantofi la modă sunt concepuți cu celebrul toc cui, calapodul fiind ridicat și îngust, ceea ce face ca spatele și genunchii să se deplaseze în afara axelor. De-a lungul timpului, acest lucru duce la uzură și durere. Cu alte cuvinte, în cazul în care te confrunți cu dureri la genunchi sau la spate, există o bună șansă ca pantofii pe care îi încalți să fie vinovații.

Genunchii sunt sub o mare presiune la mersul pe jos sau alergatul de colo-colo, zilnic. Ei transportă greutatea întregului corp, iar în timp ce genunchii sunt „proiectați” pentru a transporta o astfel de greutate, acest lucru ar fi unul bun numai în cazul în care și corpul dumneavoastră ar fi aliniat corect, într-o poziție naturală, firească.
Pantofii cu toc dau peste cap această așezare a corpului.

În continuare, pentru a face ca lucrurile să fie chiar mai rele, dacă aveți un indice de masă corporal de 25 sau mai mare, fiecare unitate în plus se triplează, când sunteți pe tocuri. Se pune de 3 ori mai multă presiune asupra articulațiilor genunchilor, iar de 10 ori, atunci când ești grăbită și alergi.

Urmăriți un video care să vă lămurească și să vă facă să conștientizați că pantofii cu toc ar trebui purtați cât mai rar cu putință:

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x