De ce nu ar trebui să îţi rozi unghiile? Întotdeauna ni s-a spus să nu ne roadem unghiile pentru că este rău pentru sănătatea noastră. Dar…de ce este rău?

Desigur că este un obicei dezagreabil, dar şi o metodă prin care poţi face ca manichiura să reziste…o singură zi. Acest tic nervos poate, fără îndoială, să îţi afecteze sănătatea.

Pentru început, poţi risca să te îmbolnăveşti, din cauza microbilor de pe mâini şi de sub unghii. Există şi o boală pe care o poţi contacta dacă îţi rozi unghiile, numită paronichie, adică o inflamaţie la nivelul mâinilor, infecție a pielii din jurul unghiilor.

Puteţi detecta această boală atunci când vedeţi roşeaţă, edem, durere şi disconfort. Acestea sunt semnele de infecţie. Dacă aveţi un neg, roşul unghiilor este o modalitate prin care să vă răspândiţi verucile în alte părţi ale mâinilor. Cu cât mai dese sunt rănile de pe mâini, cu atât mai repede se va răspândi virusul.

Faptul că îţi muşti unghia poate determina deteriorarea ei temporară sau chiar permanentă.

Roşul unghiilor poate avea, de asemenea, efecte asupra dinților, ducând la deplasarea dentiei, sau eventuale întreruperi ale dinţilor şi sărirea smaltului.

Se crede că majoritatea celor care au acest obicei de a-şi roade unghiile sunt stresaţi şi încearcă să scape de griji şi probleme, cufundându-se în activitatea aceasta dezagreabilă. Ei trebuie să caute alte metode de eliminare a stresului, să facă exerciţii, să se relaxeze cu muzică, să se plimbe cât mai mult. În general, vor trebui să înlocuiască roşul unghilor cu ceva mai interesant.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x