Cu multe dezbateri aprinse pe tema legălizării marijuanei în multe țări, întrebarea legată de efectul pe termen lung al consumului de marijuana este una de mare interes, care poate să împiedice sau din contra, legalizarea.

Cu toate că alcoolul rămâne legal, în ciuda numeroaselor evidențe ale pericolului la care se expun cei care consumă cu regularitate cantități mari de alcool, lupta de a aduce în legalitate marijuana, pentru proprietățile sale medicale și non-medicale a făcut ca marijuana să fie consumată pe ascuns, cu scop recreațional.

Din fericire, lupta poate fi mutată în sectorul mai avizat al științei, pentru că cercetătorii de la Universitatea din Texas au publicat de curând un studiu despre efectele pe termen lung asupra creierului uman.

Mitul potrivit căruia marijuana scade considerabil IQ-ul a fost demontat și au apărut noi dovezi ale faptului că aceasta are un rol important în lupta contra bolii Alzheimer. Studiile au descoperit că marijuana ajută creierul și face ca acele conexiuni neuronale să fie mai puternice. Cele mai mari creșteri apar atunci când se începe un consum individual de marijuana.

Cu toate că aceste rezultate vor trebui confirmate pe o scară mai largă, pentru că acest studiu a avut doar 100 de participanți, rezultatele sunt promițătoare. Materia cenușie din cortexul orbital frontal este redusă, asta fiind asociată cu adicția, dependența. Este neclar dacă acea regiune este pur și simplu mai mică la unii consumatori, sau dacă este efectul marijuanei, care a dus la schimbări importante ale structurii nervoase.

Nu este o diferență relevantă între cei care consumă cannabis zilnic, sau cei care consumă ocazional.Faptul că ar putea rămâne un drog în ilegalitate, cu toate că are proprietăți benefice, ne ridică semne de întrebare, dar, cu siguranță oamenii vor continua să se informeze între ei asupra acestui subiect.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x