Poate că ne bucurăm de venirea verii, de temperatura ridicată și de soarele puternic, dar acestea nu vin niciodată fără probleme. Apariția insectelor, în special a furnicilor, în casă este un motiv de îngrijorare. Pentru că știm cum este să te confrunți cu acele cuiburi din interiorul locuinței, îți aducem la cunoștință câteva recomandări extrem de eficiente și naturale prin care să nu mai ai probleme cu invazia insectelor.

Pentru a adăuga câteva detalii, un grup de cercetători ai Universității Stanford au examinat furnicile și comportamentul lor în mediul urban și au descoperit că acestea intră în casele noastre din cauza vremii favorabile. Pe de cealaltă parte, produsele repelente sunt pline de toxine care pot pune în pericol sănătatea. Expunerea la insecticidul cunoscut drept cipermitrină, găsit în produsele Raid Furnici și Gândaci poate cauza dificultăți de respirare, tuse și congestie nazală. Poate declanșa chiar astm sau obstrucție a căilor respiratorii de către o tumoare, corp străin, inflamație.

Alt aspect important la care să fim atenți este ingredientul cel mai folosit în produsele repelente, cel care afectează sistemul nervos al insectelor, dar, ATENȚIE, are același efect negativ și asupra oamenilor!

De aceea, este în interesul tău să eviți să folosești aceste produse, pentru a proteja sănătatea ta și a familiei tale. Uleiul esențial de mentă este un bun repelent. Complet natural și poți să pulverizezi cu el în baia sau bucătăria ta – aceste zone sunt cele mai bune locuri pentru ca insectele să își facă un cuib. Furnicilor nu le plac parfumurile, iar menta are un miros puternic. Unde mai pui că acest mix este foarte simplu de făcut, lipsit de toxine și poate fi folosit și în preajma copiilor.

Repelent natural – de ce ai nevoie
30 de picături de ulei esențial de cuișoare
30 de picături de ulei din mentă
4 măsuri de apă

Ce faci?
Mixează aceste uleiuri esențiale cu apa, într-o sticlută cu pulverizator. Agită bine înainte, pentru ca ingredientele să se amestece bine și gata! Acum, pulverizează în casă, în locurile împânzite de furnici. Mirosul puternic le va ține pe insecte la distanță.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x