A fost odată un om bogat care văzând că fiul său este risipitor și nu apreciază ceea ce are, a luat o hotărâre decisivă! Necăjit că băiatul avea de toate și nu este fericit, iar alții doar visează la asemenea oportunități, acesta și-a trimis copilul la țară, pentru a petrece 3 zile în sărăcie. Reacția copilului a fost inedită.

În drum spre casă, tata l-a întrebat:

– Așadar, cum ai petrecut timpul la țară?

– Totul a fost ok, a răspuns copilul.

Dar bărbatul a vrut să primească un răspuns mai exact la întrebarea sa:

– Ce nou ai aflat la țară? Cum ți s-a părut viața de acolo?

Atunci copilul a început să povestească:

– Am găsit foarte multe diferențe dintre viața țăranilor și viața noastră. De exemplu, noi avem un singur câine acasă, iar ei au patru. Noi avem piscină cu apă purificată, iar ei au o baltă uriașă cu apă curată unde chiar și peștii înoată. Noi avem becuri și neoane în grădină, iar ei au întreaga lună și tot cerul plin de stele care strălucesc în noapte. Grădina noastră este limitată de ziduri, iar a lor este infinită. Noi cumpărăm hrana, iar ei o cresc, o recoltează și o prepară singuri. Noi ascultăm muzică la radio sau pe cd-uri, iar ei ascultă ciripitul păsărilor și alte sunete venite de la natură, absolut minunate. Noi folosim cuptorul cu microunde pentru a încălzi mâncarea, iar ei o gătesc la foc deschis și hrana lor are un gust unic. Noi avem frică de alți oameni și ne baricadăm cu tot felul de garduri și măsuri de securitate, iar ușa lor este deschisă pentru toată lumea, pentru că sunt protejați de prietenia și dragostea vecinilor. La noi se comunică numai prin telefoane, internet și alte dispozitive, iar ei comunică natural, din om în om și viața lor e constituită din familii mari și fericite, din cer, soare, apă, câmpii și animale.

Tatăl a rămas foarte impresionat de sentimentele fiului său, iar, între timp, băiatul a rezumat scopul călătoriei sale:

– Îți mulțumesc tată că mi-ai arătat cât de săraci suntem de fapt.

Morala este următoarea:

„Unii oameni sunt atât de săraci, încât singurul lucru pe care îl au, sunt banii.” – Rodolfo Cos

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x