Expresia care spune că ochii sunt oglinda sufletului este un clişeu în zilele noastre, dar odată cu ultimul studiu realizat de specialişti se pare că ochii au o strânsă legătură cu personalitatea umană. Este vorba mai mult despre strânsa legătură între culoarea ochilor, care reflectă anumite trăsături ascunse ale personalităţii. Oamenii de ştiinţă suedezi au declarat că „ochiul este o prelungire a creierului”. Iată, aşadar, ce trebuie să ştii despre fiecare nuanţă în parte:

Ochii ALBAŞTRI

Despre persoanele cu ochi albaştri se spune că au o putere interioară ieşită din comun. Sunt altruiste, curioase şi foarte atente la detalii. Aceste persoane sunt deosebit de romantice şi de emoţionale. De obicei nu sunt foarte sociabile şi reuşesc cu greu să facă primul pas într-o relaţie, cel mai mult din cauza timidităţii.

Nu sunt oameni foarte alerţi şi când vine vorba despre sporturi, le preferă pe cele în care nu se solicită viteza, ci mai degrabă concentrare mare, precum golful sau şahul. Sunt darnici şi fac cu plăcere surprize sau cadouri persoanelor care le sunt dragi.
Chiar dacă par la prima vedere persoane superficiale, pentru ele, familia şi dragostea sunt extrem de importante, motiv pentru care se străduiesc să nu dea greş. Se implică din tot sufletul în ceea ce fac, sunt constante în sentimentele lor şi dau dovadă de o sinceritate ieşită din comun.

Ochii VERZI

Se spune aşa: ochii verzi niciodată să nu-i crezi! Ei bine, asta şi pentru că adoră să se joace cu sentimentele celor din jur şi pentru că sunt foarte pasionale, iubesc aventură. Sunt persoane misterioase, care ştiu să flirteze. Pentru că sunt orgolioase sunt şi foarte răzbunătoare. Nu lasă nicio faptă să treacă nepedepsită, mai ales atunci când consideră că cineva le-a făcut un rău intenţionat.

Sunt ambiţioase, au multe vise şi atunci când şi-au fixat un obiectiv îl vor urma până la capăt. În acelaşi timp sunt şi persoane curioase, care adoră să experimenteze lucruri noi. Au capacitatea de a vedea partea bună din fiecare om şi sunt genul de persoane primite peste tot cu braţele deschise. Sunt firi contradictorii şi întotdeauna există în mintea lor o mică luptă între da sau nu şi chiar între bine şi rău.
Ochii CĂPRUI

Oamenilor cu ochi căprui le place să iubească, dar şi să fie iubiţi. Sunt firi pragmatice şi nu îşi încredinţează inimă chiar oricui. Sărută cel mai bine şi le place să emane fericire în jurul lor. Se supără uşor, dar le trece şi foarte repede. Sunt persoane raţionale, care nu iau niciodată decizii decât după ce au analizat logic şi au cântărit fiecare situaţie în parte.

Nu fug niciodată de responsabilităţi, oricât de dificile ar fi obstacolele care le ies în cale. Când vine vorba despre o relaţie se implica profund şi le place să îl facă pe partener să simtă iubit. Sunt firi sociabile, care atrag oamenii în jurul lor şi care sunt încântate să îşi fac noi prieteni. Nu se răzbuna pe cei cărora le-au făcut un rău, dar nici nu sar în ajutorul celor cărora nu şi-au oferit la rândul lor sprijinul când au avut nevoie.

Ochii NEGRI

Persoanele cu ochii negri sunt curioase şi sunt în stare să întoarcă orice lucru, orice situaţie pe toate părţile. Urăsc minciună, iar asta înseamnă că nici nu le place să fie minţite, dar nici nu sunt capabile să spună neadevăruri. Sunt oameni generoşi, care dăruiesc cu plăcere din tot ce au: bani, bunuri, timp, bunădispoziţie.

Sunt persoane foarte pasionale şi temperamentale, adoră provocările şi sunt capabile să îşi asume riscuri mari. Fac rar declaraţii de dragoste, dar atunci când îşi iau inima în dinţi şi spun „te iubesc” înseamnă că sunt absolut convinse de sentimentele lor. Sunt în stare să treacă cu vederea multe lucruri, însă nu uita niciodată o vorbă ce le-a rănit orgoliul.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x