Dacă întâmpini deseori probleme cu somnul, îţi este greu să adormi, indiferent cât eşti de obosit sau ce poziţii corporale încerci că să te simţi liniştit şi confortabil, poţi să te gândeşti că suferi de sindromul picioarelor neliniştite. Anual, peste 3 milioane de cetăţeni americani sunt diagnosticaţi cu acest sindrom, care pare să nu aibă leac. Cei care suferă de această problemă experimentează diferite simptome, dar majoritatea descriu această senzaţie ca fiind una deosebit de neplăcută şi copleşitoare, încât nevoia de a te mişca nu poate fi stăpânită.

Trezirea în toiul nopţii cu dureri neplăcute, descrise ca şi crampe ale picioarelor, sau cârcei, este o problemă care poate afecta şi capul, braţele, torso-ul şi alte părţi ale corpului.

Sindromul picioarelor neliniştite este cauzat de dezechilibru al sistemului nervos, care face că extremităţile să fie afectate, să simţi o forfotă în tot corpul dacă încerci să te linişteşti şi să adormi. Chiar îţi face viaţa un chin şi te supăra seara de seară. Oamenii au explicat că începe doar în toiul nopţii, când încearcă să se liniştească şi să adoarmă, iar asta le tulbură confortul şi accentuează suferinţă. Senzaţia începe ca o mâncărime ciudată pe care nu o poţi controla, sau chiar impresia că se târăşte ceva pe tine, iar asta se calmează doar atunci când se mişca sau se dau jos din pat.

Din moment ce nu exista până acum vreun tratament medical special pentru sindromul picioarelor neliniştite, oamenii au descoperit o metodă prin care să se liniştească. Tot ceea ce este necesar este un banal săpun. Foloseşte un săpun fără miros, preferabil, dar orice tip de săpun funcţionează, atâta timp cât este nou şi nu este uscat. Aşază săpunul sub cearşaf sau între lenjeriile patului şi lasă-l acolo.

După o lună, verifica săpunul şi felul în care arăta, dacă este uscat şi scorojit, înseamnă că ai nevoie de un săpun nou, aşa că înlocuieşte-l pe acela cu unul proaspăt. Secretul sta în capacitatea săpunului de a elibera ioni, pe măsură ce se usucă. Odată uscat săpunul, nu mai funcţionează şi nu mai poate să fie refolosit.

În timp ce studiile ştiinţifice şi cercetările nu au nicio părere despre această metodă a săpunului, pe internet circula tot felul de testimoniale ale celor care au scăpat de problema picioarelor neliniştite şi sunt foarte mulţumiţi. Ei susţin că după ce au testat acest ritual, sindromul picioarelor neliniştite a dispărut şi au reuşit să se liniştească şi să doarmă bine iarăşi.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x