Cu toţii am devenit dependenţi de confortul oferit de aparatele de aer condiţionat, dar din păcate, folosite în exces, pot avea efecte neplăcute asupra sănătăţii. Dacă ţi-ai propus să renunţi la aparatul de aer condiţionat, măcar pe timp de noapte, aplică trucuri care te vor ajuta să aduci răcoarea în casa ta.

A venit vara, vremea caldă ne permite să ne bucurăm de activităţile specifice sezonului, însă cum reuşim să supravieţuim în nopţile fierbinţi? Somul în bune condiţii într-o noapte de vară, fără aer condiţionat, pare imposibil. Amintiţi-vă totuşi că bunicii noştri au reuşit acest lucru!

Dacă ţi-ai propus să renunţi la aerul condiţionat, iată câteva trucuri care te vor ajuta să iţi răcoreşti casa:

Metoda egipteană: aceasă metodă implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece, pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Dacă vrei să protejezi salteaua patului, poţi aşeza câteva prosopae care să absoarbă umezeala.

Alege bumbacul: renunţă la satin, mătase sau polistiren. Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor, este excelentă pentru promovarea ventilaţiei şi a fluxului de aer.

Fii creativ: foloseşte un ventilator în dreptul ferestrei pentru a respinge intrarea aerului cald. Mai mult decât atât, poţi aplica şi o lustră specială cu ventilator, care va ridica aerul cald în sus.

Renunţă la pijamale: în timpul unui val de căldură nu este deloc surprinzător că cineva să doarmă dezbrăcat. Dacă unii cred că în acest mod poţi să scapi de căldură, pentru alţii nu este decât o metodă care păstrează sudoarea pe piele. Lăsând la opţiunea fiecăruia, dacă nu preferaţi prima variantă, puteţi încerca lenjeria de corp din bumbac, foarte lejeră.

Fă un duş înainte de culcare: o baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Scoate din priză aparatele pe care nu le foloseşti: gadget-urile şi alte aparate mici produc căldură, chiar şi atunci când sunt oprite. Redu temperatura din casă şi economiseşte energie prin scoaterea aparatelor din priză, pe timp de noapte.

Tabără la domiciuliu: dacă locuieşti la curte, profită de spaţiu şi aer liber. Practică activităţi de camping, instalează-ţi un cort şi bucură-te de aer liber. Saltele rustice De mare ajutor sunt şi saltelele din paie sau bambus. Chiar dacă nu sunt cele mai confortabile, senzaţia de răcoare pe care o oferă prin reţinerea căldurii în interiorul lor, le face de mare ajutor într-o noapte fierbinte.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x