Sara Gebert este o tânără în vârsta de 20 de ani care trăiește în Pittstown, New Jersey. În 2013 a fost diagnosticată cu pseudo-obstrucție intestinală cronică şi gastropareză. Din cauza acestei boli extrem de rare ale tractului gastro-intestinal, fata nu a fost în măsură să mănânce sau să bea nimic timp de 2 ani. Erau zile în care vomita de până la 60 de ori.

Medicii au trebuit să opereze la palpare, punând tuburi în stomacul fetei, pentru a o ajuta să se hrănească. Într-o zi, în timp ce se afla în vacanță, are loc o întâlnire uimitoare a Sarei cu o femeie. Aceasta a publicat mai apoi pe Internet o scrisoare, în care scria astfel:

„Nu știu dacă a fost ușor pentru tine să mă apropii pe plajă, dar pentru mine este foarte greu să vorbesc cu străinii. Dar ai venit aproape de mine și radiai de atât de multă încredere în tine, astfel încât că nimeni nu ar fi bănuit că ne-am simțit vreodată rău cu privire la noi înșine. Tu m-ai văzut exact așa cum sunt: o fată speriată care încearcă din răsputeri că nimeni să nu vadă cât de speriată e.
Nu știu dacă ăsta e motivul pentru care ai venit, dar vreau să îți mulțumesc. Să trăiești împovărată cu o boală cronică nu este ușor și devine și mai dificil în cazul în care acest lucru îți schimbă aspectul exterior la fel de mult ca și mie. Când sunt îmbrăcată, nimeni nu ar spune că nu sunt „normală”, dar la plaja este total diferit.
Toată lumea este în văzul tuturor pe plajă, dar la mine totul literalmente „atârnă”. Am un sistem de ileostomie, un tub de stomac și un alt tub jejunal; lucruri care nu se văd în fiecare zi.
Sunt obișnuit cu ele; pentru mine sunt normale. Dar pentru alții, sunt desprinsă dintr-un film science-fiction. Doar că m-ai văzut că pe o persoană; nu te-ai uitat doar la sondele mele, m-ai privit în ochi. Și apoi mi-ai mulțumit.
Nu știu dacă ai observat, dar am fost șocată. Au fost oameni care m-au abordat, m-au numit dezgustătoare sau mă întrebau dacă o să intru așa în piscină.
Și când ai venit la mine, mă așteptam la ceva de genul ăsta. Dar ce s-a întâmplat apoi m-a lăsat fără cuvinte.
Mi-ai mulțumit pentru că port bikini, mi-ai spus că, de asemenea, ai folosit tubul pentru ileostomie și nu mai ai intestinul gros. Mi-ai spus că am fost o sursă de inspirație pentru oameni. Și asta a însemnat mult pentru mine.”
Când mi-am pregătit bagajul pentru călătorie, m-am torturat ore în șir, gândindu-mă la cum aveam să arăt în bikini. Adevărul e că am adus tot ce am, și, de asemenea bani pentru a cumpăra un costum nou, pentru că m-am gândit că nici unul dintre cele avute nu vor putea ascunde totul.
În cele din urmă, în această dimineață am decis să port bikini ca și în cazul în care nu aveam nimic în plus în corpul meu. Am fost foarte anxioasă. Toți adolescenții au probleme de stimă de sine în ceea ce privește corpul lor, dar din moment ce m-am operat, acestea s-au înmulțit cu 100.
Am petrecut foarte puțin timp pe plajă și mă simțeam ciudat, simțeam că toată lumea este cu ochii pe corpul și tuburile mele.
Dar, după ce a vorbit cu tine câteva minute, toate grijile mele au dispărut. În acel moment mi-am dat seama că înfățișarea mea nu a contat, iar pentru restul vacanței mele, singura problemă cu privire la costumele mele de înot a fost aceea că umplusem valiza cu prea multe de care nu aveam nevoie.
Așa că mulțumesc. Îți mulțumesc pentru că mi-ai redat credința mea în bunătatea oamenilor. Mulțumesc că m-ai făcut să mă simt bine în corpul meu. Și mulțumesc pentru că încrederea dată, am reușit să mă bucur de vacanţa mea la maxim.”

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x