Vreți ca picioarele voastre să arate impecabil, mai ales că este vară și nu mai aveți cum să vă ascundeți după pantaloni. Tocmai de accea, îți spunem care sunt cele 5 trucuri care să te ajute să ai o piele minunată, fără imperfecțiuni, la piscină și pe stradă. Fără iritații, fără fire crescute sub piele… pur și simplu o piele fină, catifelată, strălucitoare!

Dacă metoda aleasă de tine pentru a te epila este aparatul de ras, atunci cu siguranță că micile puncte roșii, inestetice, care apar uneori după epilat, îți sunt cunoscute.

Pregătește-ți pielea pentru epilat.
Asta înseamnă să îți exfoliezi pielea săptămânal și să o hidratezi în fiecare zi. Fără exfoliere și hidratare, pielea poate fi predispusă la uscare, iar o piele uscată e dificil de epilat, chiar și cu aparatul de ras pentru că devine foarte sensibilă, se irită și se înroșește.

Epilează-te mereu cu apă călduță.

Sunt femei care se epilează cu aparatul de ras pur și simplu, “pe uscat”, fapt care agresează foarte mult pielea, dar sunt și femei care o fac cu apă fierbinte, crezând că asta va face pielea mai moale și mai ușor de epilat. Ambele metode sunt greșite, pentru că extremele nu sunt niciodată bune. Atunci când te epilezi cu aparatul de ras, apă trebuie să fie călduță și e de preferat să aștepți măcar 5-10 minute de când ai intrat în duș și până începi să te epilezi.

Folosește întotdeauna o spumă sau o cremă de ras.

Nu apelă niciodată la săpun atunci când te epilezi cu aparatul de ras, pentru că săpunul tinde să usuce pielea, iar asta ne întoarce la primul punct, în care îți spuneam că pielea uscată e dificil de epilat.

Optează pentru un aparat de ras de unică folosință, dar de calitate.

Când te epilezi cu aparatul de ras, cel mai sigur pentru tine e să folosești un aparat de ras de unică folosință. Dar asta nu înseamnă că trebuie să alegi unul de o calitate îndoielnică. Din contră! Un aparat de ras de calitate vă face tot procesul mult mai ușor, mai rapid și vei avea garanția că pielea ta nu va avea de suferit.

Îngrijește-ți pielea și după epilare.

După epilare, este bine să eviți măcar pentru câteva ore produsele care conțin alcool sau cremele cu formule foarte grase. Dar poți opta imediat pentru un gel răcoritor pe bază de substanțe naturale, care să calmeze și să hidrateze pielea.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x