După ce a descoperit cu stupoare că bărbatul alături de care conviețuiește îi este infidel, o tânără a decis să se confeseze bunicii sale și să îi ceară părerea, considerând că experiența de viață a bătrânei i-ar salva mariajul. Când a ajuns la casa bunicii, femeia era distrusă de noile vești și nu știa cum să îl înfrunte pe bărbat, era obosită să mai lupte pentru căsnicia ei.

Bătrâna a însoțit-o la bucătărie, unde a luat trei oale mari pe care le-a umplut cu apă și le-a pus pe foc. Peste scurt timp, oala s-a ăncălzit, apa a început să fiarbă. În una dintre oale, bătrâna a pus câțiva morcovi, în alta un ou, iar în ultima, cafea. Le-a lăsat pe toate să clocotească, fără să spună o vorbă.

După câteva minute, bunica a oprit focul, a scos morcovii și i-a așezat pe o farfurie. A pus oul fiert lângă morcovi, iar într-o cană a pus cafeaua. A rugat-o pe nepoată să îi spună ce vede, iar ea a răspuns că vede morcovi, un ou și cafea. Apoi, bătrâna i-a cerut să se apropie și să atingă legumele, care erau foarte fierte și moi. Oul, în schimb, era fiert bine și avea gălbenușul tare. Cafeaua avea o aromă deosebită și era bine făcută.

La întrebarea: „ce dorești să faci cu acestea?”, femeia nu a ştiu ce să răspundă. Bunica ei i-a spus următorul lucru: fiecare dintre acestea au avut parte de acelaşi tratament, dar au reacţionat diferit. Morcovul, înainte tare, s-a înmuiat, prin fierbere, oul, lichid, s-a solidificat, iar granulele de cafea, prin fierbere, au modificat gustul apei într-o cafea bună.

Totul depinde de puterea noastră de a înfrunta greutățile și de cum ne raportăm la factorii externi care ne pot doborî. O lecție de viață minunată!

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x