Dacă ai impresia că faptul că îți lași copilul să adoarmă plângând îl afectează, află că te-ai înșelat! Cercetătorii australieni au lucrat cu 43 de părinţi care aveau bebeluşi cu vârsta între 6 şi 16 luni şi care aveau aceeaşi problemă legată de dereglările de somn ale copiilor lor.

Oamenii de ştiinţă au învăţat o treime dintre părinţi despre beneficiile acestei metode de adormire a bebeluşului. Părinţii au fost rugaţi să plece din camera în care doarme copilul imediat ce-l aşază în pat şi, în cazul în care micuţul începe să plângă, să aştepte puţin timp înainte să intre la el şi să-l calmeze.

Cealaltă treime a fost rugată să îi ducă pe copii la culcare la ora la care adorm ei de obicei şi i s-a permis să stea alături de micuţ până când acesta se calma. Restul părinţilor nu au participat la un training în ceea ce priveşte metodele de adormire a copilului, însă au primit informaţii generale în ceea ce priveşte obiceiurile de somn ale copiilor. Acesta a fost considerat grupul de referinţă.

La trei luni de la implementarea programului, cercetătorii au obervat că în cazul copiilor care erau lăsaţi să plângă, aceştia adormeau cu 15 minute mai repede decât cei din grupul de referinţă. De partea cealaltă, copiii din cel de-al doilea grup au adormit, în medie, cu 12 minute mai repede decât cei din grupul de referinţă.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x